Monday, June 27, 2011

STANDARD CHARTERED MARATHON 2011 - RUNAWAY BRIDE

I just completed my 7th Marathon last 2 weeks at Phuket Marathon. There was no training prior to Std Chartered KL Marathon in order for my body to fully recover (uwekk)..

So, the excuse of no training for a marathon is...'to dress up like a Bride & Groom'!

This year's marathon was a bit different as I thought I'm able to finish a marathon without training targeted at 5:30 but naah..



Team up with Ms Mawar who had accepted my 'proposal' to be my Runaway Bride. There was no plan actually as the idea just popped out of a sudden.




I concurred that 42km was one hell of a distance (still respecting it). Mawar suffered 'hamstring-going-to-strike-soon' at bukit bintang area (23km-ish) but she still moved on (I salute her on this).


Mr Onn..63 years old...doing his full marathon. (zack, do you still want to quit at 40?)

Mawar Strategy - you pick a target infront (traffic light, road signboard, distance marker or even water station), you run towards the target, stop, and walk, pick a target, run, stop, walk...
hey..it helped!!...She admitted that she had insufficient training..don't we all? (ha, ha..)


The running with skirt group and pacers...wonderful people!!


aftermath - still in good running condition



say 'hi' to photographer








I'm sure this is not 'Gold Coast Marathon'




with Mr Deo - in 4 hr 31 min ! gila..



Gedik Girls


Gedik-gedik? - irwan, kau buat apa tu?

with Wan azmi - atas bawah 2XU. Power!


With Azizi iskandar from JB - susah2 je datang KL..

syah avatar..power!


Kak J from Singapore. Her 3rd marathon in a month.


 Mawar, me, Kak June and Karen Loh bumble bee..

Completed the marathon in 5 hr 47 minutes. Yeah..not too shabby indeed..


izuan : 4 hr 27 min..!! gila lagi..mampos aku nak kejar..



The girl in pink is Marlin Zaini.    Far right is Fiki

round applause!!









37 comments:

  1. aku ingat officer maner ari tu...heheheh

    ReplyDelete
  2. amsyah : dah jodoh la...congrats kat kau sbb tak nampak sejak dari mula sampai abis...laju bebeno..

    Hancik : aku nak pakai baju polis trafik ke, baru kelas, tapi takut jugak..huhu
    kau pun sama, aku nampak time mula je, punyalah laju tak terkejor dah aku..

    ReplyDelete
  3. Nik : gambar aku mana?...tak adil kau pun tak lari..

    ReplyDelete
  4. Dating kat marathon memang satu perkara ajaib. Singgah masjid wilayah untuk akad ke? Terbaek bro :]

    ReplyDelete
  5. diket : aduh, masjid wilayah tu..masa tu dah pancit, nak detour dah tak larat weh...
    tak adil la kau dgn nik tak masuk, cis...

    ReplyDelete
  6. tabik springlah kat korang berdua... panas tu wey!!!

    ReplyDelete
  7. Oooooooooooooo ini kerja kau ya Ijam?

    Mentang2 Otoromen semua takde, Clown bermaharajalela! he he

    Tahniah Ijam, azab jugak lari pakai baju mcm tu, confirm panas ketiak masam lepas habis.

    Nasib kau x join KA pakai skirt, confirm aku panggil kau Maknyah! he he

    ReplyDelete
  8. amboi..amboi..patutlaa jumpa azza kat jln Cheras tu tak bagi salam, nak pi 'kahwin lari' rupanya! hahaaa!

    ReplyDelete
  9. Suit microfiber mana nak beli??! LOL! Good choice of costume but must be darn hot! Salute!

    ReplyDelete
  10. hensemlah ko lari pakai baju tu, memang aku suspek. Cuaca panas pun ko mampu lari dengan baju tu.Hebat... aku sorrry bro tak terdaya nak lari dengan baju tu.

    ReplyDelete
  11. Aini Kasim : panas memang panas, kena banyak mandi dekat water station, tapi takde ais, baru je nak berendam kat dalam tu..

    Ray : ini la kerja aku nak lari dari sundown 100km.keh, keh..tahniah ray kerana complete ultramarathon siap boleh tidur lagi..

    ReplyDelete
  12. azza : ha, ha...nak cepat, nanti masuk waktu zohor..kadi tak sempat nak nikah kan..

    Jamie : You mean this was not Gold Coast Marathon? damn..!!..yeah, it's hot..but still ok la..

    Zulhassan : panas memang panas..ala, kau mesti boleh punya, nanti kita lari pakai baju pengantin melayu pulak..

    ReplyDelete
  13. Congrats Ijam! Memang surprise siot bila aku dengar Fazli sebut kau lari pakai suit. Ini kerja lagi gila dari 100km. Next year, kalau nak lari dari 100km, apa pulak trick kau nak pakai da?

    ReplyDelete
  14. deo : fazli tu hantu betul la, dia cakap tak lari tapi lari jugak, power pulak tu.
    ok, aku ada 3 cara utk menangani 100km tu, kerusi roda, roller blade dgn skateboard..ha, ha..
    atau cara tipu, tumpang member...wohoo...!!

    ReplyDelete
  15. tahniah,
    ni la di katakan penyeri sampingan, baru event pun seronok..kengkawan pun tumpang happy,
    pagi tuh aku ingat pun nak try pakai kain batik kebaya nyonya senang nak buat solat suboh..riso kebasahan sesangat nanti..

    nazar

    ReplyDelete
  16. nazar : wei, add aku dlm facebook 'mcijam'. susah bebeno nak jumpa kau.
    Kebaya nyonya? susah nak langkah besar2 la, melainkan belah sampai celah kangkang, gerenti melekat apek2 tua tue..kah, kah

    ReplyDelete
  17. You did FM wearing that?! wow well done, what was your timing? Kalau you cakap below 6hrs then i should think of bunuh diri already...

    Rizal

    ReplyDelete
  18. Rizal : ye betul..he, he..tukar selera.
    my time? 5 hr 47 min....ha, ha..

    ReplyDelete
  19. Kau kawen lari pulakk? Kahkahkah! But, Mawar looks happy giler! ;)
    Salute kat korang buat full marathon macam fun run jer, pastu masih cun lagi timing. Well done bra! Tapi KA kena buat lebih latihan silang kaki laa hehehe

    ReplyDelete
  20. Damn! Anyway Congrats bro! Very inspiring indeed.
    Rizal

    ReplyDelete
  21. aku memula ingat nak jadi pengapit atau tukang pegang tombak korang cukup ler tapi pengantin laju sgt...mmg betul2 runaway bride/bridegroom nie hehe. Congrats bro, mmg terbaek!

    ReplyDelete
  22. zack : kah, kah...saje suke suke takde keje.
    Thanks man..

    Rizal : nanti boleh join pakai costume jugak

    Ziff : thanks ziff...training jangan tak training..

    ReplyDelete
  23. Bleh join Brad Pitt dan George Clooney dalam Ocean's 14 plaks ;-)SUPERLIKE 69696969696969696969XXX

    ReplyDelete
  24. Bunny : nanti i ajak diorang...he, he..

    ReplyDelete
  25. tahniah ijam, anda sngat hebat pakai blazer spt dlm sauna sepnjang route...mesti dh kurus turun 3 ke 4 kg agaknya

    ReplyDelete
  26. wah aku yg tertinggal ketapi kat ipoh.. haha.. nice idea lah. sure panas giler lari dlm suit, tp mmg santai abis. nasib x dpt qualify utk axn, kalu tidak lari lah 'bride' ko sorang2.. :P

    till next time. < keciwa 2-2 benda x dpt buat.

    ReplyDelete
  27. Ramlan : memang sauna sikit, berat badan pun dah turun dah..tu yang makan macam raksasa sekarang ni..ha, ha..

    Daud : Itu le, ramai power2 la kat axn tu, takpe, banyak peluang lagi.

    ReplyDelete
  28. kenapa tak pakai tanjak je? haihhh kak pah nampak mamat hensem pakai blazer pagi2 buta, tapi tak sangka plak itu mc ijam

    takpelah, next time we run togeder2 plak eh. congrats!!!

    ReplyDelete
  29. kak tipah : kak tipah laju la tak dapek nak kejo..
    congrats kat kak tipah jugak..

    ReplyDelete
  30. Respect gile la Ijam! Dah la panas berlapik lagi baju 2-3 lapis.. aku rasa kau la pelari paling sopan dan senonoh berpakaian dalam acara tuh! Patut dapat pingat khas utk kau ler!! terbaek!!

    ReplyDelete
  31. hahahaha..lawak2 korg nih!congrats bro!! :)

    ReplyDelete
  32. azhar : aku tutup aurat, tapi kadang2 bukak jugak..hehe..congrats bro your full marathon in 4 hours..gila!

    izuan : run happy la best...aku nak dapat 4:30 pun azab le..

    ReplyDelete
  33. hehe... sori la lambat komen... korang mmg superb! lepas ni boleh pakai kostum kembar siam lak, kira lari kaki tiga :)

    ReplyDelete
  34. oops, silap sign... -tsar- :)

    ReplyDelete
  35. zahrin manggis : takde manggis pulak tahun ni., Dengar cerita kau pun boleh tahan jugak pantas kali ni,..wohoo..!!

    ReplyDelete