Monday, September 6, 2010

AKU DAN MALAM JUMAAT

The Rendezvous Time

My 3rd running escapades during Ramadhan and if it was not for Amsyah Determination to initiate this run, there's no way i'm gonna run that night (unlike zaki or zak yui). We all gathered at Palace of the Golden Horses Palace of Justice for welcome chat, quick chit chat and chit chat azwan ali.


ramlan, ajoe (with proper running shoe but short still kain pelekat), zaki, ray, KA
(photo by rayzeef)


satu pose oleh shanaz yg pasti tak dpt di lupakan oleh kami semua...maklumlah malam jumaat...
(photo by Rayzeef)

aku hari2 malam jumaat....he, he, he...
(photo by Rayzeef)

Nizam, ian, ray, zaki and Diket...
(photo by Rayzeef)


tengah berbincang pasal harga...'berapa charge kalau malam jumaat ni..?'
(photo by Rayzeef)

The bikers gang grouped for another 60km episode preparing for Powerman sri manjung. Those who opted not to train for Powerman Sri Manjung would probably trained for Power Rangers Sri Manjung or Power Gaban (yet to come).

While the runners mostly just wanted to run and train for upcoming newton run and TNF (The North Face Singapore).

The 'Seret' Time

As usual, after all members had registered their attendance, our Amsyah a.k.a 'personal trainer' gave a green light for us to move on (he's the organizer..remember?) Most of us covered about 12km (sort of), with Daud making the earliest disqualification for another 'post iftar' (berbuka puasa 2nd round) and amsyah being the 'last man standing'.

The 'Sahur at Kedai Mamak' Time

We were celebrating Mr Yim (the vibram guy) 40th Birthday that night. With chocolate cake courtesy of Kak June (baju kebaya dgn high heel ye next time?). Lovely cake and how i wish i could ate more. Thanks Kak June.

eceh...sekali dia senyum...boleh gugur iman oooo....

sebahagian dari peserta kursus 'Malam Jumaat'


dalam banyak2 makhluk kat sini...si  Syed la aku paling takut...tu tenungan berhantu tu...maklumlah, malam jumaat...


cubaan membunuh kek di khalayak ramai di rasmikan oleh yim...
Syah tak sanggup nak tengok (tutup sebelah mata)


The 'Malam Jumaat' Time

-This post had been removed by the author-..he, he...

The 'SELAMAT HARI RAYA TIME'



Ada ketikanya…


MATA silap memandang,

TELINGA salah mendengar,

LIDAH terlanjur berkata,

FIKIRAN khilaf menafsir,

& HATI silap menduga.

Mohon maaf atas segalanya,

Salam Aidil Fitri.



Di Aidil Fitri Mulia,


Maaf Dipinta andainya

TERkasar Bahasa

TERsilap bicara

TERmarah yg x kena

TERtanya yg x tentu hala

TERsasul yg x sengaja

TERpukul kat mana2

TERpinjam harta benda

TERmoody x semena2

TERumpat bila2

& macam2 lg yg TERsalah & TERsilap.

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI

26 comments:

  1. Senyuman tersebut juga mampu menjatuhkan misai KA.. itu pasal KA kena pegang misai kasi tak goyang.

    And itu cik abang KA looks good lah with the new hairstyle. Bila la dia nak ada blog sendiri ni..

    ReplyDelete
  2. Syed tenung saper tu, kat kau ker atau org sebelah kau hehehe. Isshh rugi betui x dpt join mlm tu......nanti wa kene revenge.

    Kau raya kat mana? Inside Beach?

    ReplyDelete
  3. Ha-ah laa, KA dah ada rambut!!! Ke teknik photoshop?

    Lawak la korang punya malam jemahat keliwon! Tak sudah-sudah, hahaha!

    Ijam, selamat hari raya dan maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  4. Ayat-ayat bunga kad raya kau hebat la bro. Tersentuh hati aku membaca. Penuh puitis. Orang Pantai Dalam semua macam ni ye?

    Salam Aidil Fitri bro. Maaf zahir & batin.

    ReplyDelete
  5. Ijam! Aku pon serupa jugak... halal makan minum sekali.
    Salam Aidil Fitri bro, dont sleep n drive.

    ReplyDelete
  6. Salam Aidilfitri Ijam dan kuarga. Kalau ada salah silap tu, mintak maaf ye. Bawak kete tu, mata ke depan ya

    ReplyDelete
  7. Nik : KA tu rambut dgn misai baru nak tumbuh baru tu, baru letak baja...huah, kah, kah..
    entahnya,bila nak ada blog tah..

    Ziff : raya kat mana lagi, pantai dalam le, rumah mak aku. lepas tu ziarah kubur kedua ibu dan bapa mertua ku...
    Syed tu tenung mamak kat belakang aku...ammmah..

    Haza : mlm jumaat kliwon? hah, hah...lama tak dengar ayat tu...
    i tanya yim mlm tu, dia punya partner mcm mana? dia cakap, dia mesti ok punya..dont worry about her..woohoo...

    Diket : ayat tu copyright je bro, kat sms raya, he, he...org pantai dlm memang kaki ciplak...huhu

    Zaki : orait bro, kosong-kosong. nanti kita teh tarik lagi orait?

    Selamat hari Raya semua...!!

    ReplyDelete
  8. Yim : ha, ha...memang mata i kedepan je..kalau ada wife...
    Selamat Hari Raya tu you too...sambut je yim...

    ReplyDelete
  9. Slamat Hari Raye..slow2 makan lemang tu, cya at newton!

    ReplyDelete
  10. eid mubarak bro..

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya.

    zaki kena order seluar buat dari kain pelikat. hehe...

    ReplyDelete
  12. cit Ijam manyak pandai..aku pon ketawa sampai panjat pokok..he he

    ko revenge balik kat anak mami..hu hu "bincang harga mlm jumaat"..lepas tu paragraph last sekali terus mintak maaf..very clever..

    kita tunggu apa anak mami nak kata...

    ReplyDelete
  13. KD : selamat hari raya, jumpa jugak di newton. Lemang boleh makan slow, tapi nasi himpit dgn kuah kacang tu kena speed sikit

    Nije : ye, al mubarak. Selamat hari raya jugak

    Zahrin : selamat hari raya,bukan setakat kain pelekat, kain langsir, kain kusyen pun boleh jugak

    Ray : kena berbincang dpt harga dulu...huhuhu...
    entah, mana tah kak june, kena balik johor kot..

    ReplyDelete
  14. hahaah, pandai Ijam! dah kenakan lepas tu dia puji kata senyum boleh gugur iman and minta maaf LOL .. btw, u all jangan salah faham, KITA ORANG YANG TANYA HARGA BUKAN DIA ORANG keh keh keh.. apa pun selamat hari raya to you and family .. i maafkan you kikiki .. maaf jugak di pinta! drive jangan dok kerling amoi !

    ReplyDelete
  15. kak june : muahaha...tanya harga ayam sbb dah nak raya ni, ayam banyak abis. Daging lembu tak makan sbb binatang suci.
    Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  16. Salam bro,
    Kau kurus sikit laa bulan puasa ni. Hehehe. Anyway, slmt hari raya jugak, mintak maap mana2 yg patut dan yg tak patut. Jumpa lagi lepas raya.

    ReplyDelete
  17. hahah Ijam, good comeback bro, good one LOL

    ReplyDelete
  18. Deo : tu la tu, seluar aku dah boleh pusing ke belakang dah...takpe, takpe, sebulan puasa, hari raya pertama je aku dah belasah kaw2 punya

    Kak June : biasa lah tu...ha, ha...

    ReplyDelete
  19. selamat hari raya bro,maaf zahir batin.Aku masa raya ni la nak belasah kaw2 nyer,lepas raya lain cerita

    ReplyDelete
  20. ter ter ter tu cam cilok dari kad raya jek..haha
    Selamat hari raya. Maaf zahir batin.
    Bulan posa ni serius u makin kurus.

    ReplyDelete
  21. Selamat Hari Raya bro... lama aku tak masuk blog kengkawan - pening aku hari ni dok mengucapkan Selamat...

    bawak kete baik2... lepas ni jom TT

    ReplyDelete
  22. hancik : ha'ah, lari kuih, basikal kuih, berenang kuih, minum coca cola cap sirap

    Julin : biasa la tu...uhuk3..(batuk), melambak kat google...ha, ha...
    kurus bukan sebarang kurus,
    kurus sampai boleh seluar pusing belakang
    saya kurus bukan lurus,
    ini kurus tahan nak makan rendang...

    Syah : TT takde hal, NT (nescafe tarik), MT (milo tarik), OT (ORX tarik) pun boleh..

    ReplyDelete
  23. haha.. lambat lah pulak sampai gelak aku.. sbb dari putrajaya :P

    selamat hari raya bro! moga selamat pergi dan balik, moga meriah raya ni, moga moga murah rezeki boleh la kita berjumpa lagi di genting trailblazer nanti :P Arr..

    ReplyDelete
  24. Che : samalah kita, selamat hari raya, lagi 2 hari je nak puasa, 2 hari!!!....

    ReplyDelete
  25. Ijam, harga boleh dirunding kaaa? Siap ada sessi tawar menawar tuh,..keke! Sorry ek, x dpt den nak lari sama. Next time, payback time lps pulun makan sakan raya. Slm Aidil Fitri to u & yg tersayang :)

    ReplyDelete
  26. azza : selamat hari raya..
    takpe, next time boleh lari lagi...

    P/s : harga tengah promosi raya...ha, ha

    ReplyDelete